Hur hittar jag bland Forums alla aktiviteter? Kolla evenemang!

Du kan alltid kolla senaste uppdateringar och få tillgång hela vårt spännande terminsprogram på länken evenemang. Klicka här

 

En studie av Burkina Fasos sociala och politiska förändringar har nu publicerats i Uppsala Papers in Africa Studies. Klicka på bilden för att få tillgång till hela boken.

 

En studie av säkerhet underifrån i Mali publiceras som första utgåvan av Uppsala Papers in Africa Studies. Klicka på bilden för att få tillgång till hela boken.

 

Välkommen till Forum för Afrikastudier

Forum för Afrikastudier är ett inter-disciplinärt centrum vid Uppsala universittet. Det är initiativ inom det humanistisk-samhällsvetenskapliga vetenskapsområdet med syftet att stödja Afrikarelaterad forskning inom Uppsala universitet. Forum för Afrikastudier ska underlätta kontakter och forskningsinformation mellan institutioner och även externt utanför Uppsala universitet. Forum driver forskningsprojekt, anordnar föreläsningar och paneldebatter och leder seminarieserien Fredagsforsk i Afrikastudier.

Forum är ett centrum placerat vid Institutionen för kulturantropologi och etnologi.

 

 

Vad gör Fourm egentligen?

Här hittar du Forum för Afrikastudiers årsrapport får 2016.

 

Ny rapport: Uppsala universitets engagemang i Afrika

 
 
 

 

Kajsa Hallberg Adu om studentmigration. Mer info, klicka på bilden

Rapport Forum för Afrikastudier 2012-2015

Läs rapporten här

Vänskapsgruppen för Afrikansk Film

Forum samarbetar med Vänskapsgruppen För Afrikansk Film (läs mer här)

 

Debattartikel i Svenska Dagbladet i samband med Uppsala Health Summit 9-11 oktober av bland andra Forum för Afrikastudies Dr. Eren Zink: "Hur ska vi klara de nya epidemierna?"

 

Här finns nu Lilian Thurams föreläsning i Rikssalen i Uppsala Slott fredagen den 21/4. För att se filmen, klicka på bilden.

 

Om infrastruktur i Nigera. Fredagsforsk 26/1 kl 10. Mer info, klicka på bilden.