Swedish Global Health Conference 2018, 18-19 April 2018 vid Karolinska Institutet, Stockholm

Under Swedish Global Health Conference, representerades Forum för Afrikastudier av professor Birgitta Essén (Internationell mödra- och barnhälsovård/IMCH), som deltog i en panel som diskuterade luckor och möjligheter inom global hälsoforskning. Professor Kidanto Hussein från Aga Khan universitetet i Dar es Salaam, Tanzania, som under lång tid har samarbetat med IMCH, höll en plenarföreläsning. I sina presentationer och i panel- och workshopdiskussioner bidrog Professor Kidanto tillsammans med kollegor från IMCH – Helena Litorp och Forums styrelsemedlem Henrik Makokha-Sandell – till konferensen syfte, dvs att möjliggöra och understödja samarbete inom global hälsoforskning. Finansiellt stödde Forum för Afrikastudier också Professor Sharon Fonns deltagande. Hon är från School of Public Health vid universitet Witwatersand, Johannesburg, och i sin plenarföreläsning talade hon om framgångshistorier när det gäller implementation av forskningsresultat.

Prof Sharon Fonn är 3e fr vä, och Prof Kidanto är 4e fr vä.