8 November 2016, Uppsala

Trettio lärare, forskare, studenter och representanter för det civila samhällsorganisationer möttes under ett dagslångt symposium och workshop för att diskutera antibiotikaresistens i Afrika. Deltagarna representerade ett brett spektrum av vetenskaplig expertis, såsom mikrobiologi, medicinsk antropologi och språkvetenskap, och inkluderade flera olika organisationer som t ex ReAct, Läkare utan gränser, Statens Veterinärmedicinska Anstalt (SVA) och Uppsala antibiotikacentrum. På agendan var frågor kring antimikrobiell resistens från olika disciplinära perspektiv och möjliga tvärvetenskapliga forskningssamarbeten kring antibiotikaresistens.
Inbjudna talare vid evenemanget inkluderade Prof. Otto Cars (Institutionen för medicinska vetenskaper, Uppsala universitet och grundare av ReAct), docent Clare Chandler (Dept. of Global Health & Development, London School of Hygiene & Tropical Medicine), Dr. Josef Järhult (Inst f medicinska vetenskaper och Zoonosis Science Center, Uppsala Universitet), docent Britt Pinkowski Tersbøl (Institutionen för folkhälsa, Köpenhamns universitet), Mr. Freddy Kitutu (Doktorand, Internationell mödra- och barnhälsovård, Uppsala universitet och Makerere University College of Health Sciences), och Dr. Cecilia Nilsson (Uppsala Antibiotikacentrum).

Denna händelse organiserades av Forum för Afrikastudier vid Uppsala universitet genom sin hälsa, politik och kultur i Afrika projekt, och i samarbete med ReAct och International Foundation for Science.