Nadine Lake, gästforskare och doktorand vid Centrum för
Forum för Afrikastudiers sista fredagsforsk-seminarium för vårterminen 2016 ägde rum 13 maj och tillägnades Nadine Lake, gästforskare vid Centrum för genusvetenskap i Uppsala.
Lake presenterade sitt pågående doktorandprojekt om media och visuella textrepresentationer av svart lesbisk sexualitet i Sydafrika.

Presentationen fokuserade på Zanele Muholis arbete. Muholi är fotograf, journalist och aktivist som dokumenterar svarta lesbiska subjektiviteter i Sydafrika och förespråkar deras synlighet och inkluderande i det nationella narrativet.

Kommentarer från opponent Anneli Bowie (Institutionen för litteraturvetenskap) följdes av en livlig diskussion av antropologer och litteraturvetare, som berörde komplexiteten i kön, sexualitet och deras representationer i Sydafrika som "regnbågsnation".

Seminariet var den sista av terminen. Vi möts igen i höst!